12.12

Nu det kungliga bröllopet i England. jag sitter bänkad och Roge är gör sur MO HA HA!!


14.47

Hejhej, hemskt mycket hej! :)

Vad hände med det superduper fina vädret vi hade ett tag? E ju inte ens varmt idag, blåsten förstör allt ju.. MORR!
Va iaf nere på stan en sväng förut med hela familjen, äntligen har jag fått köpt mig ett par fyla svarta shorts och ett par foppatofflor. Asså seriöst, hur tjock kan man va? hahaha tror jag provande dom största shortsen i hela butiken men kunde ändå inte ha dom? HA HA shit happens, jag har fått barn ;)

Min fina söta granne går i skolan till klockan fem idag så klart och jag hade verkligen behövt låna hennes lilla söta dammsugare då min hulligan till karl har kört sönder våran med sin rullstol. Skulle verkligen behöva en ny men eftersom Roger ibland kan vara den segaste och TRÖGASTE människa på denna jord så får vi aldrig något gjort, Inga pengar har vi fått denna månaden heller eller han då eftersom han har så sjuuuuukt svårt att ringa ett jävla samtal. jag blir så sur!

Nu ska jag gå och ta hand om min lilla tös som bajsat, hoppas verkligen det har stannat i blöjan idag då hon har vita byxor, och kan lova er, dom var inte vita sist gång hon hade bajjat. suck. haha min lilla korvunge!


svar på tal

Hej, sover du och Roger inte i samma säng eftersom det ser ut som det är en sjukhussäng som ni har i ert rum. och hur är egentligen ert förhållande när han är förlamad ?

2011-04-24 @ 20:03:40


SVAR :


Varför Anonym? jag förstår mig inte på detta..
Nej jag och roger sover inte i samma säng eftersom han behöver egna saker efter sitt behov. Men självklart kryper jag upp vid sidan uatv honom på kvällarna och myser.

Vårat förhållande är precis som ett "vanligt" förhållande, visst det är begränsat med vad vi kan hitta på och hur länge man kan vara ute tillsammans och att ha en personlig assistent här varje dag 7 dagar i veckan är fruktansvärt frustrerande ibland men vill jag leva med Roger så blir det ju bara att anpassa mig för min del.
Det är inget annorlunda att vara tillsammans med någon som är förlamad, det är ju bara benen som inte fungerar.. Sen tycker jag självklart det är jobbigt att det bara är jag som kan ta hand om Ella då han inte har någon funktion i sina fingrar, det blir ju frustrerande och mycket dispyter oss emellan men det är smällen man får ta. Jag älskar ju Roger.

Jag tycker absolut att det kan vara riktigt pain in the as ibland men det är bara att bita ihop. jag och Roger hade varit tillsammans i ungefär ett halvår när olyckan hände och jag var redan gravid med Ella och jag kan lova att det är ett mirakel att jag har orkat mig igen om hel graviditet pendelandes ner till göteborg (sahlgrenska) bara för att vara med honom. Att vara utan honom i 8 månader var nog det som behövdes för att förstå att det verkligen är honom jag vill vara med.
jag kan säga så här, det finns inget ont som inte för något gott med sig. Hade Roger varit som han var innan olyckan fortfarande så hade jag och han inte haft något som hellst ihop idag. För hade han inte hamnat där han är idag hade han aldrig varit hemma ändå. Ett struligt liv som nu förvanlats till ett stillsammt och "vanligt" svensson liv.

Godnatt, nu ska jag kryypa upp bredvid min man i hans sjukhus säng :D


12.40

Vilken helg!!
Sol, grill, vänner och familj. Kan det bli mycket bättre? NEJ!
igår hade vi ett gäng vänner här på grillkväll, riktigt mysigt om jag får säga. Flintastek, plankstek, bröd, potatis och ja you name it, blev iallafall propp mätt!! Folket skulle ju ut på havsbadet senare på kvällen så då drog vi upp och satte oss hos Tomas och Maria och tjöta till typ halv 1 inatt hahaa. Riktigt trevliga människor må jag säga.

Idag skiner solen IGEN, så nu ska jag ta och klä på min lilla söta dotter lite kläder och sen blir det en sväng ned till stan för att köpa snus och sen maybe en glass..

Hahaa Roger e så söööööt, han sitter i vardagsrummet med Ella som precis vaknat, tror jag? iallafall så hör jag honom ropa - "korven, korvis" haha jag säger bara kärt barn har många namn och Ella har mega massa ;) höhö..


22.54

Godkväll, eller nått ;)

Nu har jag äntligen fått målat Ellas rum och det blev så läckert. Började igår och blev färdig idag, inte så illa utav en amatör hahaa.. Det blev vita väggar med en rosa fondvägg och Roger böev lika nöjd som jag hihi.. Imoirgon blir det storstädning utav hela lägenheten och ska även sätta upp en ny tvätttid då jag glömde bort den andra igår. SMART AMELIE!!
Min lillebror kommer även och sover här hos oss imorgon natt, han älskar ju Roger och Roger tycker om honom mycket också så dom två kommer nog att ha riktigt roligt kan jag tänka mig.

I helgen är det påsk och jag har inga planer över huvud taget. Ska baara mysa med min fina lilla familj!
Lägger upp en bild på hur rummet blev imorgon :)


jag är ett geni

... men det var nog det barnsligaste på länge, hahaaa!!


21.47

Sitter i soffan och tittar på mitt älskade Desperate housew.Roger ligger i sängen och Ella sover sen klockan 8 ikväll. Jag har ju börjat måla hennes rum nu och de blir vita väggar med en en ljusrosa fondvägg, kommer bli göör snyggt! Ska lägga upp en bild imorgon när det är färdigt :)

Soligt har det ju varit även idag och jag börjar verkligen komma in i det här att springa utan tjock jacka och gött är väl det!! Va iallafall på efterkontroll idag och allt såg bra ut, satte även in en kopparspiral så nu ska vi inte ha några mer barn på ett tag även om jag skulle kuna skaffa ett till redan nu!



Från det ena till det andra ... En brutta blåste just skallen av sig på desperata hemmafruar? jaja synd för henne :)


kvällspromenad, solnedgång, familje lycka




ÄLSKA


19.17

Har just fått för mig att använda brun utan sol? hahaa. Jag kan ju inte sola ute eftersom jag inte blir brun utan röd som en kräfta och då kan det fan kvitta + att sola solarium har jag inte råd med hela tiden heller eftersom det kostar skjortan. suck. Men så kollade jag runt lite på internet och hittade en grymt bra BUS, visserligen var den ganska dyr men jag betalar hellre för något som funkar än nån skit grej ifrån H&M fasktiskt. Så hoppas snarast på att den ska ramla in genom bredvlådan och jag får springa här naken tills de torkat höhö ;)


Pix








Ni är allt & lite där till! Love Love Love ....


15.16

Vad jag är trött idag... Har blivit tvär förkyld och känner frossa heeeeeeela tiden. ella är lika förkyld hon så därför har vi bara varit inne och kurerat oss idag, även om det är världens finaste väder ute.

Annars? jo tack bara bra. hahaa.. Händer ju inte allt för mycket i lilla Lysekil om man säger så, längtar verkligen till sommarn nu.. Och imorgon kommer dom och lägger trallen på våran uteplats så nu kan vi börja va där ute. har ju inte spenderat så mycket tid där en med tanke på att roger inte kommit ut innan. Så nu fattas bara utemöbler och en grill men det ska inhandlas nästa vecka när vi tar en liten tripp till torp hela familjen! :)

Just det ja ... eller nee, det var nog inget haha! ;)


19.39

Sitter här hemma med Roger och Markus. Ella tittar på tv och jag dom andra poppar popcorn vilket jag inte kan hahaa.. Har faktiskt inte hänt så mycket idag, mamma har varit här och druckit kaffe sen var jag borta hos henne en sväng och hämtade nya gardiner till vardagsrummet så nu har vi lite färg här hemma, det vart ju så himla stelt med bara typ gult i vardagsrummet.

Idag fick vi även ett hemmabio som vi nu satt upp, dock har vi inte satt upp högtalarna över soffan en men det får bli till veckan istället om vi får fram några såna långa sladdar.



Nu ska jag ta och trycka i mig lite popcorn och sen faktiskt ladda ner en film till ikväll. Vi höres imorgon :)


00.58

Roger snarkar som en hel farm! På tv´n ska ju krigsfilmen vara på även om han inte tittar? Ute håller folk på och skricker å gapar, klampar omkring och drar i portarna. Kan man inte få lite lugn och ro klockan 1 på natten... Nej för detta är badhusberget, lysekils värsta ställe bortsätt ifrån barackerna nere i sivik där de värsta pundarna bor. suck. I min trappuppgång bor det en sån där också men nu är han inte här tack och lov så lite lugnt äre iaf, brukar vara sånt himla spring ut och in igenom porten hela nätterna annars, och vi hör ju precis allt eftersom vi bor på bottenplan.... Oh shit, jag låter verkligen som en gammal 70 årig surkärring! hahaa.. ;)

Nog om det, blir så trött bara! Ikväll har jag iaf tvättat 6 maskiner, har hunnit torka allt, vika det och lägga in det i skåpen. gött!! Har bytt sängkläder i alla sängar & nattat Ella, duschat och gjort kvällsfika till mig och mina snarkande karl hahaa. Jaa ni vet det vanliga man gör här hemma hos familjen Svanberg/Jonasson.
Men gött äre att ha allt gjort och nu bara kunna lägga sig ner i sägen och slappna av. Eller ja, haha jag lyssnar iof på allt pangande på tv som dock inte är så rofyllt men det får gå.

Imorgon är det lördag och vad händer då? Ingo jobbar med Roger vilket kanske gör att vi kan dra ut en sväng, är lite sugen på att gå bort till arken och se om man kan hitta något kuligt där, ni förstår. Jag är väldigt intresserad utav att köpa saker på loppis då jag älskar att göra om dom. Gjorde om ett "bord" här hemma och slog in det i Hello Kitty tapet så det har vi nu som skötbord i Ellas rum, har även målat om våra svarta skivställ till vita. Jag älskar att pyssla!!! Sydde även en klänning till Ella idag på tyger jag fick utav pappa, egentligen var det helt nya sängkläder men det var så fint mönster så gjorde en liten klänning utav ett kuddöverdrag ist, kan lägga utt en bild imorgon, den är dock inte helt klar än :)

Ne fy sjutton vad jag bara sitter här och skriver en massa skit nu känner jag hahaa, lika bra att stänga ner den nedrans skärmen och krypa under täcket bredvid min fina pojke! Hörs imorgon. Elr nått ;)


10.16

Känner hur halsen börjar göra sitt nu... Kul att både jag Roger och Ella åkt på förkylning, det har satt sig i halsen på Roger också :( Får dricka massa tea idag och hoppas på att de ska gå över!

Ella vaknade vid 8 idag och jag är heeeelt slut efter alla dessa tidiga mornar. Måste nog helt enkelt lära mig att somna tidigt på kvällarna? Är lite utav en nattsuddare efter alla bra program går på natten :o
Men hon blir ju äldre och det är väl bara för mig att anpassa mig efter hennes behov så klart!
Just det ... Idag blir Ella hela 4 månader och tiden har bara sprungit iväg!!

1. Hon sitter lite själv
2. Tänderna har spruckit fram
3. Hon sover hela nätterna
m.m m.m

Hon är såååååå duktig min fina tjej! Och hon börjar lika sin pappa mer och mer, hihi där kan han INTE svära sig fri ;) fast det kan han inte med sin andra heller...

Nu ska jag ta och koka lite kaffe sen får det bli en härlig och stadig frukost! Längtar till nästa helg, då åker jag och Ella hem till gniste och myser. Dom är saknade! :)


Vårat hem

Vardagsrummet :



Köket :



Vårat sovrum :



Ellas sovrum :
Hon sover ju inte här nu eftersom hon e soppas liten, och så ska vi måla om rummet i helgen :)


Då har ni fått en liten husesyn hemma hos oss :)
Men mer kommer, ska fixa altanen med blommor och massa saker nästa vecka så då tar jag en bild utav det också :) Ska även köpas nya gradiner och kuddar tillk vardagsrummet, så här kommer det att hända grejer! ;)


10.29

Som varje morgon sitter jag här i min rosa morgonrock och väntar på mannen min! JAG ÄR HUNGRIG ...
Ella ligger som vanligt i sin babysitter och tittar på playhouse disney. Aa våran morgonrutin ser verkligen ut likadan hela tiden hahaa..

Inatt ville inte Ella somna förens klockan 02, hon är jätte förkyld och grät halva kvällen igår. Men efter många om och men somnade hon. Men upp vid halv 8 igen för då tyckte hon att hennes mamma hade sovit färdigt.suck. Roger stensov till klockan 10 idag, inte en reaktion vettu. Han e typ död när han sover haha?

Iaf så var dagen igår lugn, det pissregna ju så vi valde att inte göra något. Kvällen inleddes med oboy, vitlöksbaguetter och desperate housewives, både jag och Roger älskar det, hahaa bra när jag kan få med mig min karl på alla mina program, på kvällen är det jag som bestämmer höhö!



Nu ska jag hoppa in i duschen! Skriver antagligen mer ikväll ;)


12.22

Sitter i soffan och lyssnar på musiken som spelas på MTV. Ute är det regn och här inne en trött familj! Ella har blivit jätte förkyld och ligger nu och sussar i sin vagn, Roger vet jag inte vad han gör hahaa..
Om 1vecka är det påsk och jag funderar på att åka hem till Gnistes och överraska dom? känns som om det är något jag och Ella behöver. Jag saknar dom verkligen! Speciellt Nova min lilla pussgurka. Hon är verkligen mitt lilla hjärta! Nicole också! Johanna spelar ju också på torget så det är mycket värt att åka in.

Idag ska jag tvätta 16-21 och jag ser verkligen inte fram emot det alls. Jag förstår inte, dom 3 senaste veckorna när jag har tvättat har det ALLTID lyckats regna just den dagen. Ingen ide att torka kläderna dom hinner ju bli våta igen när jag går över gården. suck. Jag vill ha en egen tvätt maskin!!

Nu ska jag sätta mig ner med Roger och diskutera ekonomi? haha jag kan verkligen inte hålla i pengar :/
Meeeeeeeeeeen jag köper aldrig något onödigt ;)


Förlossningsberättelse

Det började med att slemm proppen gick på söndagen den 11 december, jag började sippra vatten så ringde förlossningen och dom bad mig att komma in, men bebisen hade då inte åkt ner och fastanat riktigt med huvudet än så fick åka hem igen och komma tillbaka om något hände. Dagarna gick och på Onsdag morgon klockan 7.30 gick vattnet, fattade först inte att det var vattnet utan trodde jag kissade ner mig i ömnen men de gjorde jag ju inte eftersom det aldrig slutade rinna hahaa.. Sprang upp till Gunilla och sa attg detg var dags, ringde Roger och den stackarn som låg på sjukhus då fick ju panik och blev jätte nervös. Efter 1 timma ungefär 8.30 satte värkarna igång och kraftiga var dom redan ifrån början. Gick runt och lunka hemma men till slut pallade jag inte mer och ville egentligen bara mörda någon!
Va inne på NÄL vid 9.50 tiden men fick ju självklart stå och vänta i väntrummet tills en barnmorska kom och hämtade mig och visade mig till mitt rum. 
Gick runt med det där jädra gåbordet men ville egentligen bara skicka ut det igenom förnstret så stod och huka mig över ett bord istället. Efter en stund kom en barnmorska in och gav mig en värmekudde och lustgasen. Hade ställt fram fotöljen vid sängen så jag kunde sitta där och suga i mig gasen som gjorde mig alldeles kokko i skallen.. Vid 12.30 ungeför kom Roger in till mig med färdtjänst och sen stannade hela tiden. Efter denna stund hade jag ingen som helst tidsuppfattningen men vet att den barnmorska kom in och könde hur öppen jag var och då var det bara 3 centimeter efter flera timmar så dom satte dropp på mig för att skynda på öppnings skedet.. Efter en timma kanske kom dom in igen och då hade jag öppnat mig till 4 cm, sa till barnmorskan att jag ville ha ryggmärgsbedövning så hon ringde narkosen, det kom en kvinna för att sätta den på mig men den hjälpte aldrig, smärtorna tog över och jag fatta inte? Den skulle ju funka så bra? Barnmorskan ringde narkosen igen och denna gången kom det en man, han var ju 10 gånger duktigare än kvinnan vill jag lova... Smärtan i magen började avta efter 15-20 minuter så kunde iaf slappna av lite och prata normalt med Roger och Gunilla. Barnmorskan kom in och kände igen och då var jag redan öppen 7 cm så nu började det hända saker. Enligt Roger hade jag sagt flera gånger -"Nej, nu orkar jag inte mer. Kan vi inte åka hem, jag vill hem".. Hahaa man snackar så mycket när man e helt borta! Runt 22.00 kom barnmorskan in igen och då var jag helt öppen. Började känna att krystvärkarna drog igång och jag har nog aldrig tryckt så mycket i hela mitt liv. Dra mig baklänges. Nyponsoppa drack jag i massor också för att kunna hålla energin uppe!Stod först på knö men nej ungen ville inte ut, bytte till liggande men då ville jag bara sparka hon som stod framför mig så sidan fick det bli istället. Efter att huvudet hade fastnat så var det bara 2 krystvärkar till och Ella våran lilla fina tjej var ute! Jag fick upp henne på bröstet direkt och navelsträngen klipptes, vi låg där i sängen jag kollade på Roger som jag såg satt och grät av glädje medan han kramade Gunilla. Det bara flödade lycka och kärlek inne i förlossningssalen och smärtan var som bortblåst, den fanns inte kvar. Efter typ 2 timmar kom dom in med fika till oss och sen var det dags att sova en stund. somnade la typ 3 och vaknade klockan 7, blev inte mycket sömn och stackars roger hade vaknat för minsta lilla ljud hon hade gjort.
Så klockan 22.54 var våran lilla älskling ute! Hon vägde 3865g och var 53cm lång.
Ella Louice Svanberg <3




10.10

Hahaa, dagen kan nog inte bli mycket bättre än när man får läsa goa & roliga saker på internet!! Ligger i soffan med mitt nerspydda täcke tack vare Ella. Hon ligger och tittar på playhouse disney och försöker låta som en katt antar jag? Det mjauar iaf där nerifrån ;)

För att sumera helgen så har den varit helt okej! Fredagens väder kunde ju dock dra eftersom det bara blåste hela jävla dagen. Men igår däremot var det ju värste goe vädret :D
Tog med mig Marian ut på gården och satt oss i solen med en varsin glass, sen fick Ella gunga för första gången i sitt liv vilket hon verkligen gillade! Roger va tråkig och stannade inne som vanligt.. Fuska igår och kunde inte vänta till midsommar så köpte mig 3 lådor jordgubbar, det finns bara en kvar dock ;) hahaa..

Om 5 dagar är våran lilla tjej redan 4 månader och jag förstår inte vart tiden har tagit vägen, har jag verkligen ett sånt tråkigt liv att jag inte vet vad jag gör om dagarna? haha värdelöst!!

Nåväl, sånt är livet! I slutet på denna månaden ska jag köpa utemöbler och en grill! Roger har inget att säga till om där, jag bestämmer! ;)




10.41

Fyf*n vilket väder det är! jag tror jag fryser ihjäääääääl!!

Roger har precis duschat och Ella hon sover. Gick upp med henne vid halv 9 imorse men hon ville sova vud 10 igen så nu sussar hon som en stock i sin säng. Doris, ni vet miun äckliga katt, blev påsatt av TVÅ olika hanar ute på våran terass här om dagen så hon är ju garanterat med ungar nu. Roger kallar henne för slyna och ndet är nog så! ;)  Måste gå ner till veterinären med henne i slutet på denna månaden och göra abort + sterilicera henne. Haha jag hatar min katt men kan inte göra mig av med henne för har fått henne utav farfar och han dog ju i januari :(

Nu ska jag också hoppa in i duschen innan det blir frukost, är egentligen göör hungrig men har hunnit smyga i mig ett glas oboy nu på morgonen hehe! ;)


10.45

Sitter i soffan och lyssnar på min dotter som ligger i babysittern på golvet och pratar med "små einsteins" på tv.. Hon har en väldig diskuton där nere.. Vaknade runt 8.30 i morse och kunde verkligen inte somna om så fick hoppa in i en dusch. Ella fick jag väcka vid 10 då hon fortfarande sov. Ni förstår, våran lilla tös sover hela nätterna nu för tiden och gärna fram till 10-11¨på morgonen. Lilla sömntuta! <3

Idag börjar föräldra träffen på bvc för dom som fått barn i november/december, ska bli kul att få se vilka det är.
haha hade ne liten rolig diskution med min kompis här om dagen då vi kom under fund med att jag är den yngsta mamman i Lysekil, och min mamma antagligen den yngsta mormorn eftersom hon bara är 34 år. ;)

Roger har precis duschat så nu väntar jag på att vi ska äta frukost, jag är döööö hungrig och vill egentligen bara äta NUNUNU!!
Skriver lite mer ikväll, för nu ska jag ge mitt lilla hick monster mat :)





00.06

Godkväll eller godnatt?
Sitter i sängen nydsuchad och fräsch, kände mig lite små äcklig förut faktiskt hahaa.. Ella sover och Roger kollar på nån jävla krigsfilm på tv som jag skiter blanka i eftersom det inte faller mig i intresse för 5 öre! Tack och lov att jag har mina ostbågar ;)

Ella va lite jobbig att lägga idag, brukar oftast lägga henne runt 20-tiden men ikväll somnade hon inte förens 22.30, vilka humörsvängningar den ungen har. Ena stunden stört gråter hon, 5 minuter senare skrattar och sen gnyr och jaa det höll på så i flera timmar. Roger råkade skrämma henne förut också när han lekte med henne i sängen och då var det ingen annan mer en mamma som passa. Hon är verkligen min tjej, så himla mammig vilket kan bli lite jobbigt ibland men det har jag bara mig själv att skylla egentligen! Men nu sover hon och kommer nog göra det ett par timmar till hoppas jag :) 

Va ute på stan och fikade med Victoria idag också, passade även på att kolla in hennes nya lägenhet då hon nu flyttar till badhusberget. Förstår henne verkligen, brastad är en liten skithåla och sågvägen det största skitsnackar stället i hela västragötaland tror jag! USCH!!

Nu ska jag ta och krypa ner bredvid min fina karl som ligger här och spanar in min nakna kropp! ;) skämt och sido!


RSS 2.0